kunstliefde
..

Podiumavond 20.00


15 februari 2018

In het teken van 'SHAMELESS'
 
Mirjam Dirkx, schrijfster, pianist en werkzaam als opleider bij Phoenix Opleidingen
Mirjam Dirkx neemt ons mee in de werking van de muzen. Kunst is een spiegel. In drie verfstreken of in een simpele akkoordopeenvolging reflecteren ze de wereld van de maker. Kunst bezit het vermogen een weg te vinden tot de geheime plaatsen van de ziel, het kan een toegangspoort zijn tot het onbenoembare. 
 
In de tentoonstelling SHAMELESS spiegelen de kunstenaars ons, de kijkers, rondom schaamte en schaamteloosheid. Wat roepen deze beelden bij ons op? Welke zeggingskracht gaat ervan uit? En wat zegt dat over de maker, en wat over de kijker? En wat is schaamte eigenlijk?
 
Mirjam Dirkx (1969) is opleider, pianist en auteur. Ze werkte jarenlang als pianodocent. Tegenwoordig werkt ze bij Phoenix Opleidingen, een opleidingsinstituut voor mensen die met mensen werken. Daarnaast schrijft ze over de muzen en over het begeleidingswerk. Ze is helemaal in haar element als ze de rijkdom, de welsprekendheid en de krachtige symboliek van de muzen kan verbinden met het werkveld van de persoonlijke ontwikkeling. Samen met Annemijn Birnie schreef ze het boek 'De muzen aan het woord'; werken met beeld en muziek in coaching, therapie en training.
 
Ook zijn een aantal kunstenaars aanwezig om vragen te beantwoorden over het werk dat zij in deze tentoonstelling laten zien.
 
De tentoonstelling SHAMELESS is nog te bezoeken t/m 4 maart. Met werk van Nienke Jorissen, Marin Hondebrink, Eline Peek, Kim van Erven, Hedwig Vervoort, Anke van den Borne en Rosalyn van Hummel.
Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis / Entree via de Lange Jufferstraat
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten