kunstliefde
..

Extra Podiumavond 20.00


23 februari 2018

'Jaap Röell vertelt...  uit de historie van Kunstliefde'
 
Kunstliefde kent een lange geschiedenis. Een geschiedenis vol mooie verhalen en feiten. Opgericht in 1807 is het een van de oudste kunstenaarsgenootschappen in Nederland welke een grote rol heeft gespeeld in het Utrechtse kunstleven.
Met name de laatste jaren heeft Kunstliefde zich ontwikkeld tot een hedendaags platform voor beeldende kunst in Utrecht van betekenis. Met projecten als UtrechtDownUnder, De Belofte voor jonge kunstenaars, de Atelierroute Utrecht en een breed tentoonstellingsprogramma heeft Kunstliefde een belangrijke plaats ingenomen tussen galeries en musea.
 
Deze avond vertelt Jaap Röell, voormalig voorzitter van Kunstliefde en galeriehouder van KuuB, ruimte voor kunst & cultuur, over Kunstliefde. Jaap schrijft al jaren over Kunstliefde en is een begenadigd verteller. Zijn liefde voor Kunstliefde is niet opgehouden na zijn vertrek als voorzitter.
 
Jaap zal vertellen over Mevrouw Boellaard, schilderes en sinds 1858 erelid van Kunstliefde, die een deel van haar vermogen naliet aan Kunstliefde. Over een tentoonstelling in 1894  'Oude Schilderkunst' in het Gebouw van Kunst en Wetenschappen, destijds 'Museum Kunstliefde' en tegenwoordig het Conservatorium. En over waar de basis van de collectie Utrechste Schoolschilders vandaan komt die het Centraal Museum bezit... 
 
Een wervelende Kunstliefde-avond voor leden en niet-leden, voor iedereen die geinteresseerd is in de wortels en de ontstaansgeschiedenis van Kunstliefde.
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten