kunstliefde
..

Podiumavond 20.00


19 april 2018

De vierde dimensie
Podiumavond in het teken van de tentoonstelling Vals Plat
Tina de Groot (animatie), Henriëtte van 't Hoog i.s.m. Michael Wright (videowerken), Jasper de Beijer (animatie)
Tijdens de podiumavond van donderdag 19 april nemen wij u mee in de vierde dimensie. Wikipedia omschrijft  de vierde dimensie als volgt: een extra dimensie in de ruimte, die voor ons is op te vatten als een extra onafhankelijke verplaatsingsrichting. De vierde dimensie is voor driedimensionale wezens, zoals de mens, niet waarneembaar. Eventueel is de tijd te interpreteren als een vierde dimensie.
Aansluitend op het thema van de tentoonstelling worden werken getoond van 3 kunstenaars en een animatie filmmaker die de tweede dimensie niet in de derde maar in de vierde dimensie plaatsen. Zij doen dit allen op een geheel eigen manier.
Daarnaast is natuurlijk de tentoonstelling Vals Plat te bezichtigen. Laurie Cluitmans, Conservator Contemporary Art van het Centraal Museum zei daarover in haar openingstoespraak: 

'Het is een mooie tentoonstelling, waarin vals plat niet alleen verwijst naar de illusie in 2D en 3D, maar ook een duidelijke illusie in materialiteit. Je wordt telkens op het verkeerde been gezet en het langer kijken, het veranderende licht, het langzaam ronddwalen om de werken vanuit verschillende perspectieven te bekijken, wordt meer dan beloond. Een rijke kijk ervaring'.

Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis / Entree via de Lange Jufferstraat
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten