kunstliefde
..

 

De Belofte 13


DE BELOFTE

Een project voor recent afgestudeerde kunstenaars

De Belofte is een project van Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht, voor recent afgestudeerde kunstenaars. Het traject start een aantal maanden na het afstuderen, aan het begin van het nieuwe jaar, en sluit af met een groepstentoonstelling in mei/juni.

 

Tijdens het traject zijn er een aantal bijeenkomsten met interessante gastsprekers uit het kunstveld. Zo ga je in gesprek over de ervaringen na het afstuderen met reeds afgestudeerde kunstenaars, krijg je informatie over het aanvragen van werkbijdragen, wordt er gesproken over het werkproces en kan je contacten leggen in het Utrechtse kunstcircuit met galeriehouders en kunstenaars. Daarnaast ontwikkel je nieuw werk voor de groepstentoonstelling medio mei/juni.

 

De Belofte vormt op deze manier een stimulans om je als kunstenaar na de academie verder te ontwikkelen en je beroepspraktijk als beeldend kunstenaar te starten.

 

Voor de Belofte wordt een groep samengesteld door aanmelding en selectie, vanuit verschillende disciplines; o.a. Fine Art, Fine Art & Design in Education, Photography en Product Design. Er wordt gekeken naar motivatie, het werk, en verschillende disciplines, zodat er een groep kunstenaars met elkaar aan de slag gaat waaruit een spannende en diverse tentoonstelling kan ontstaan. Vanuit Kunstliefde wordt de Belofte begeleid door professionals uit het kunstvak.

 

Meedoen aan de Belofte?

Recent afgestudeerde kunstenaars kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan debelofte@kunstliefde.nl

 

Voor meer info www.kunstliefde.nl/debelofte.De deelnemers aan De Belofte 12 

HKU Fine Art; Marin Hondebrink, Adriaan Luteijn, Ruby-Jane Fu, Jonathan Straatman, Boris Steiner, Ellis Veth en Jurre van Voorst 
HKU Fotografie; Tamira Boogaard, 
HKU Product Design; Panajiotis Petropoulos, Lennart de Neef en Luuk de Wit

Kunstenaars die eerder de Belofte volgden zijn o.a.: Thera Clazing, Goof Kloosterman, Sander van Noort, Zeno van den Broek, Mathieu Klomp, Kim van Erven, Jasper Timmermans, Joyce Overheul, Danny Foolen, Pim Tieland, Nienke Jorissen, Esther Hoogendijk en vele anderen.

 

 

 

Je kunt het traject volgen via Facebook
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten