kunstliefde
..

Podiumavond 23 februari 20.00


23 februari

Dubbelpresentatie

in het kader van de tentoonstelling NACHT WACHT
Dubbelpresentatie:
 
Night Walkers
door Friso Wiersum / Expodium
Purcell Saekan (HKU 2016)
Exposerend kunstenaar in NACHT WACHT en nieuw kunstenaarslid Kunstliefde
 

Night Walkers
Deze avond vertelt Friso Wiersum van Expodium over de Night Walks, bijzondere nachtelijke wandelingen die zij organiseren in o.a. het Werkspoorkwartier.
Expodium hanteert het lopen als onderzoeksmethode van stadsverkenning. In hun thuishaven Werkspoor, een gebied in ontwikkeling in Utrecht Noord West, brengen zij dit instrument elke maand in de praktijk. Iedere derde donderdag van de maand lopen zij door, in en over het Werkspoorkwartier. WALKING CULTURE bevraagt daarmee de bestaande leefomgeving. Gasten zijn van harte welkom om mee te lopen. Opgeven kan via de website.
 
Expodium – een urban do tank – ziet wandelingen als een middel om ons lichaam en onze geest anders in het culturele landschap te plaatsen. Expodium genereert kennis over stedelijke gebieden door verschillende methodes van artistiek onderzoek, met de insteek zowel het gebied als de gebruikers ervan te activeren. Expodium werkt binnen een internationaal netwerk van kunstenaars, architecten, academici, gekoppeld door de wil elkaar uit te dagen.

Purcell Saekan

Purcell Saekan is in 2016 afgestudeerd aan de HKU en is exposerend kunstenaar in de tentoonstelling NACHT WACHT. Zijn schilderijen verbeelden het moderne leven, wat een overkoepelend thema is in zijn werk. In de schilderijen streeft Purcell ernaar om een situatie en een ambiance weer te geven. Zijn schilderijen hebben een narratieve benadering, in een mix van abstractie en figuratie worden delen van een verhaal aan het licht gebracht. Klassieke formules van schoonheid, licht en compositie komen terug op een moderne manier. 
 
Purcell Saekan is recent toegelaten als nieuw kunstenaarslid van Kunstliefde. Deze avond vertelt hij over zijn schilderijen en uiteraard mogen er ook vragen gesteld worden.

 
Aanvang: 20.00 uur
Entree gratis
Ingang via de Lange Jufferstraat
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten