kunstliefde
..

 


De Belofte 15


 

DE BELOFTE

'De Belofte' is een talentontwikkelingstraject voor recent afgestudeerde kunstenaars en beleeft in 2020 haar 15e en daarmee haar jubileumjaar. De belofte #15 zal een speciale editie worden en anders verlopen dan voorgaande jaren. Daarmee is deze editie de aftrap voor een nieuw talentprogramma in de volgende cultuurnotaperiode.

 De Belofte helpt en stimuleert jonge kunstenaars om zich na de academie verder te ontwikkelen in hun beeldende beroepspraktijk.

In deze jubileumeditie gaan vier voormalig Belofte deelnemers een samenwerking aan met vier kunstenaars die in 2019 afstudeerden. Iedere ex-deelnemer kiest zelf een kunstenaar uit de lichting 2019 om mee samen te werken. De keuze kan gemaakt worden op basis van zowel overeenkomsten in het werk als tegenstellingen. In ieder geval gaat de ex-deelnemer ervan uit dat er een inspirerende samenwerking en uitwisseling kan ontstaan.

Samen worden ze uitgedaagd een werkperiode aan te gaan waarin ze tot nieuw werk komen. Dat kan resulteren in individuele werken als wel in een gezamenlijk kunstwerk / presentatie.

De ex-Belofte deelnemers fungeren hiermee als sparring-partner voor de vers afgestudeerde kunstenaars en kunnen hen met hun ervaring en expertise ondersteunen. 

De deelnemend recent afgestudeerde kunstenaars kunnen tijdens het traject ruime ervaring opdoen, kennis vergaren, een nieuw netwerk aanboren en daarmee een impuls geven aan hun beroepspraktijk. De resultaten van deze samenwerking en het nieuwe werk worden in juni getoond in Kunstliefde. De tentoonstelling zal een spannende wisselwerking worden tussen het werk van de geselecteerde kunstenaars die vanuit verschillende disciplines en stadia in hun carrière gaan samenwerken. 

Tijdens het traject vinden bijeenkomsten plaats waarin ze als groep met elkaar kunnen sparren en ervaringen uitwisselen. Er zijn informatiebijeenkomsten met professionals uit het kunstveld en de kunstenaars krijgen de gelegenheid over hun werk te vertellen aan andere kunstenaars en kunstliefhebbers. 

Selectie
Voor de selectie van de ex-belofte deelnemers wordt gekeken naar professionaliteit in hun beeldende beroepspraktijk sinds zij zijn afgestudeerd aan de HKU en hoe zij zich sindsdien bewezen hebben in de (inter)nationale kunstwereld. Ook is rekening gehouden met het feit of zij in staat zijn om een samenwerking aan te gaan en daarbinnen een begeleidende rol kunnen vervullen.
Van hen wordt verwacht dat ze de recent afgestudeerden met hun ervaring en expertise kunnen ondersteunen in het starten van hun beroepspraktijk. Op deze manier vormt het traject een cirkel en worden ‘oud’ deelnemers de nieuwe begeleiders. 

Deelnemend kunstenaars
Afgestudeerd HKU 2019
Angelina Kumar http://www.angelinakumar.com
Annï Mertens https://www.annimertens.net/about 
Sophie Spekle  https://sophiespekle.com     
Victor Crepsley   http://victorcrepsley.com/work.php   


Ex-Belofte deelnemer                                            
Joyce Overheul http://www.joyceoverheul.com         
Menno Hiele https://www.mennohiele.nl                 
Goof Kloosterman  http://www.goofkloosterman.nl                           
Sander van Noort https://sandervannoort.com                                       

Begeleiders De Belofte 15
Dina Ziad, beeldend kunstenaar / 014
Goof Kloosterman, beeldend kunstenaar / Das Spectrum (De Belofte 10)
Marjolein Witte, beeldend kunstenaar en docent beeldend
Lou Vos, (eindcoördinatie Belofte) beeldend kunstenaar / Vlampijpateliers / medewerker Kunstliefde (Beleid, tentoonstellingen, PR en projecten)

De jubileumtentoonstelling HURRAY BELOFTE JUBILEE! wordt mede mogelijk gemaakt door  Stichting Strand Links, Pictoright fonds en Stichting Het BoellaardfondsDe deelnemers aan de Belofte 14 

Bart Schalekamp, Chaim Dijkstra, Emma van Doorn, Joost Termeer, Joran van Soest, Krijn Kroes, Leon Stoffelen, Naomi Mitsuko Makkelie, Peter Menninga, Romar de Bonte, Ruben Planting, Sandra Heemskerk en Wisse Ankersmit.

De deelnemers aan De Belofte 13 Annabelle Binnerts, Bart Lunenburg, Anita Horvath, Mariaan van den Berg, Sam Hersbach, Caz Egelie, Karl Karlas, Maurice de Rooij, Nienke Hoed, Samantha Vlaming en Tim de Gier.

Kunstenaars die eerder de Belofte volgden zijn o.a.: Thera Clazing, Goof Kloosterman, Sander van Noort, Zeno van den Broek, Mathieu Klomp, Kim van Erven, Jasper Timmermans, Joyce Overheul, Danny Foolen, Pim Tieland, Nienke Jorissen, Esther Hoogendijk, Jonathan Straatman en vele anderen.

Je kunt het traject volgen via Facebook
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten