kunstliefde
..

 

De Belofte 14


De deelnemers voor de Belofte 14 zijn bekend!

Dertien kunstenaars maar liefst. Wij zijn weer erg blij met deze groep; 
Bart Schalekamp, Chaim Dijkstra, Emma van Doorn, Joost Termeer, Joran van Soest, Krijn Kroes, Leon Stoffelen, Naomi Mitsuko Makkelie, Peter Menninga, Romar de Bonte, Ruben Planting, Sandra Heemskerk en Wisse Ankersmit.

DE BELOFTE

 

Een project voor recent afgestudeerde kunstenaars

De Belofte is een project van Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht, voor recent afgestudeerde kunstenaars. Het traject start een aantal maanden na het afstuderen, aan het begin van het nieuwe jaar, en sluit af met een groepstentoonstelling in mei/juni.

Tijdens het traject zijn er een aantal bijeenkomsten met interessante gastsprekers uit het kunstveld. Zo ga je in gesprek over de ervaringen na het afstuderen met reeds afgestudeerde kunstenaars, krijg je informatie over het aanvragen van werkbijdragen, wordt er gesproken over het werkproces en kan je contacten leggen in het Utrechtse kunstcircuit met galeriehouders en kunstenaars. Daarnaast ontwikkel je nieuw werk voor de groepstentoonstelling medio mei/juni.

 

De Belofte vormt op deze manier een stimulans om je als kunstenaar na de academie verder te ontwikkelen en je beroepspraktijk als beeldend kunstenaar te starten.

Voor de Belofte wordt een groep samengesteld door aanmelding en selectie, vanuit verschillende disciplines; o.a. Fine Art, Fine Art & Design in Education, Photography en Product Design. Er wordt gekeken naar motivatie, het werk, en verschillende disciplines, zodat er een groep kunstenaars met elkaar aan de slag gaat waaruit een spannende en diverse tentoonstelling kan ontstaan. Vanuit Kunstliefde wordt de Belofte begeleid door professionals uit het kunstvak.Begeleiders De Belofte 13

Kim van Erven, beeldend kunstenaar (deelnemer Belofte 9)
Dina Ziad, beeldend kunstenaar / 014
Goof Kloosterman, beeldend kunstenaar / Das Spectrum (deelnemer Belofte 10)
Nienke Jorissen, beeldend kunstenaar / vrijwilliger Kunstliefde PR en tentoonstellingen (deelnemer Belofte 10)
Brigitte Heslenfeld, beeldend kunstenaar / vrijwilliger Kunstliefde Podiumavonden, projecten
Lou Vos, (eindcoördinatie Belofte) beeldend kunstenaar / Vlampijpateliers / medewerker Kunstliefde (Beleid, tentoonstellingen, PR en projecten)

 De deelnemers aan De Belofte 13 

Annabelle Binnerts, Bart Lunenburg, Anita Horvath, Mariaan van den Berg, Sam Hersbach, Caz Egelie, Karl Karlas, Maurice de Rooij, Nienke Hoed, Samantha Vlaming en Tim de Gier.


Kunstenaars die eerder de Belofte volgden zijn o.a.: Thera Clazing, Goof Kloosterman, Sander van Noort, Zeno van den Broek, Mathieu Klomp, Kim van Erven, Jasper Timmermans, Joyce Overheul, Danny Foolen, Pim Tieland, Nienke Jorissen, Esther Hoogendijk, Jonathan Straatman en vele anderen.

Je kunt het traject volgen via Facebook
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten