Tentoonstellingen
Nu
Verwacht
Archief
De Nacht ruikt anders. De Belofte 7

Vanaf vrijdag 22 juni tot en met 29 juli 2012 vindt in Kunstliefde de tentoonstelling van De Belofte 7 plaats. Het thema van de tentoonstelling is De nacht ruikt anders.
De nacht ruikt anders
Acht jonge, recentelijk afgestudeerde kunstenaars, werkend vanuit verschillende disciplines, hebben gezamenlijk een tentoonstelling bij Kunstliefde gemaakt onder de titel De nacht ruikt anders. Deze door hen bedachte titel is voor de kunstenaars het uitgangspunt geworden welke een rode draad vormt tussen de uiteenlopende werken in de tentoonstelling. “De nacht ruikt anders” is daarnaast bewust gekozen omdat deze zin de kunstenaars ruimte biedt om op geheel eigen wijze daaraan invulling en vorm te geven.
Deze tentoonstelling is alweer de zevende editie van het project De Belofte. Elk jaar selecteert een commissie van Kunstliefde een aantal kunstenaars uit de eindexamenpresentaties van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarnaast kunnen jonge kunstenaars zelf ook solliciteren naar een plek in De Belofte. Gedurende een periode van acht maanden organiseren en realiseren de kunstenaars zelf hun expositie onder begeleiding van leden van Kunstliefde, externe kunstprofessionals en gastsprekers.
Kunstliefde is trots deze belofte te tonen. De tentoonstelling bestaat onder andere uit ruimtelijk werk, tekeningen, video en fotografie en is te zien van 23 juni tot en met 29 juli 2012 in Kunstliefde te Utrecht.
Deelnemende kunstenaars
Milou Abel maakt gelaagde portretten door haar onderwerpen met fotografie en video minutieus af te tasten.
Volgens Nathalie Duivenvoorden voelen mensen zich minder verbonden met hun omgeving. In haar werk probeert zij de verhalen, poëzie en spanning van een verstedelijkte omgeving zichtbaar te maken. Nathalie wil de kijker zich weer bewust laten worden van het hedendaagse landschap.
Danny Foolen speelt met de verwachting van de toeschouwer, de betekenis van ruimte en het object. Hij maakt ruimtelijk en fotografisch werk dat voornamelijk voort komt uit de ruimte. Alledaagse of standaard interpretaties worden uitgedaagd door onder andere de plaatsing, de schaal en het spelen met illusie.
Evelien de Goeij laat zich inspireren door de bebouwing van miljoenensteden, zij noemt dit stadsstapeling. Het fenomeen dat mensen dicht op en boven elkaar leven, neemt zij als uitgangspunt voor haar eigen interpretatie van een stad.
Esther Hoogendijk maakt installaties waarin ze structuren, materie en ruimte onderzoekt. De installaties laten een wereld zien van moleculaire structuren. In het werk krijgt de realiteit een ander perspectief, een ingezoomd perspectief, alsof je ergens door of in kan kijken.
Sanne Kabalt maakt fotoprojecten en –installaties die psychologische thema’s zichtbaar en voelbaar maken. Zij onderzoekt emoties; hoe je emoties in fotografie kunt zien en hoe je ze als fotograaf kunt inzetten. Sannes werk is pas af als er een interactie met de kijker ontstaat.
Fleur Ouwerkerk zoekt in haar werk naar de relatie tussen identiteit en het uiterlijk. Zij is geïnteresseerd in gedrag, etniciteit en excentriciteit, in schoonheidsidealen en wat daar onder verstaan wordt, in een mondiale context en in relatie tot haarzelf.
Annette van den Toorn maakt ruimtelijk werk dat een interactie aangaat met de omgeving door middel van licht en reflectie. Ze onderzoekt of deze interactie de interpretatie van de waarneembare werkelijkheid kan veranderen en of een werk zichzelf kan afmaken.Kunstenaars:
Milou Abel
Nathalie Duivenvoorden
Danny Foolen
Evelien de Goeij
Esther Hoogendijk
Sanne Kabalt
Fleur Ouwerkerk
Annette van den Toorn