kunstliefde
..

Verwacht:
Nieuwe Liefde 18

Ieder jaar mag  Kunstliefde nieuwe kunstenaarsleden verwelkomen. In deze tentoonstelling tonen deze nieuwe leden recent werk. Een diverse tentoonstelling met beelden, tekeningen, schilderijen, fotografie, video en installatie. Deelnemende kunstenaars de nieuwe leden: Corinne van Bergen, Marijke Breuers, .. meer

Nu:
Vals Plat

De twee dimensionale werken zijn uit het platte vlak getreden, de kunstenaars in deze expositie kiezen ervoor om de tweede dimensie in de derde te plaatsen, of andersom. Bijvoorbeeld alsof de wanden niet uit een vaste materie bestaan, maar kunnen bewegen binnen een bepaald domein. De lagen waar deze wanden uit bestaan worden uit elkaar getrokken, zodat licht en lucht ertussen kan en het werk onderdeel wordt van de ruimte .. meer

Podiumavond donderdag 19 april

De vierde dimensie
Podiumavond in het teken van de tentoonstelling Vals Plat
Tina de Groot (animatie), Henriëtte van 't Hoog i.s.m. Michael Wright (videowerken), Jasper de Beijer (animatie)
Tijdens de podiumavond van donderdag 19 april nemen wij u mee in de vierde dimensie. Wikipedia omschrijft  de vierde dimensie als volgt: een extra dimensie in de ruimte, die voor ons is op te vatten als een extra onafhankelijke verplaatsingsrichting. De vierde dimensie is voor driedimensionale wezens, zoals de mens, niet waarneembaar. Eventueel is de tijd te interpreteren als een vierde dimensie.
Aansluitend op het thema van de tentoonstelling worden werken getoond van 3 kunstenaars en een animatie filmmaker die de tweede dimensie niet in de derde maar in de vierde dimensie plaatsen. Zij doen dit allen op een geheel eigen manier.
Daarnaast is natuurlijk de tentoonstelling Vals Plat te bezichtigen. Laurie Cluitmans, Conservator Contemporary Art van het Centraal Museum zei daarover in haar openingstoespraak: 

'Het is een mooie tentoonstelling, waarin vals plat niet alleen verwijst naar de illusie in 2D en 3D, maar ook een duidelijke illusie in materialiteit. Je wordt telkens op het verkeerde been gezet en het langer kijken, het veranderende licht, het langzaam ronddwalen om de werken vanuit verschillende perspectieven te bekijken, wordt meer dan beloond. Een rijke kijk ervaring'.

Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis / Entree via de Lange Jufferstraat


meer nieuws

23 maart

Kunstenaarscafé 20.00

Kunstenaars!
Kom op vrijdagavond 23 maart om 20.00 uur tijdens de ledententoonstelling ‘NOT ABOUT ME’ naar het kunstenaarscafé van Kunstliefde! Fysiek ontmoeten is belangrijk in een tijd van internet en social media. Je ontmoet er collega’s waarmee je vrijblijvend en informeel van gedachten kunt wisselen en eventueel je werk kunt bespreken. Het is aan jezelf om te bepalen wat je wil delen en/of je je wil laten inspireren door het werk/verhalen/activiteiten van collega’s.

meer nieuws


meer nieuws
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten