kunstliefde
..

Verwacht:
Vals Plat

De twee dimensionale werken zijn uit het platte vlak getreden, de kunstenaars in deze expositie kiezen ervoor om de tweede dimensie in de derde te plaatsen, of andersom. Bijvoorbeeld alsof de wanden niet uit een .. meer

Nu:
NOT ABOUT ME ledententoonstelling

In een maatschappij waarin we steeds meer op onszelf gericht zijn, waarin steeds meer aandacht is voor het individu en we onszelf verliezen in social media, selfies en apps, vergeten we soms dat we onderdeel uitmaken van een groter geheel. Massa, jij ik, wij zij. Hoe verhouden we ons tot elkaar en wat is de betekenis van de relatie die we hebben met onze sociale omgeving. In de tentoonstelling ‘Not About .. meer

23 maart

Kunstenaarscafé 20.00

Kunstenaars!
Kom op vrijdagavond 23 maart om 20.00 uur tijdens de ledententoonstelling ‘NOT ABOUT ME’ naar het kunstenaarscafé van Kunstliefde! Fysiek ontmoeten is belangrijk in een tijd van internet en social media. Je ontmoet er collega’s waarmee je vrijblijvend en informeel van gedachten kunt wisselen en eventueel je werk kunt bespreken. Het is aan jezelf om te bepalen wat je wil delen en/of je je wil laten inspireren door het werk/verhalen/activiteiten van collega’s.

meer nieuws


meer nieuws

extra Podiumavond 20.00 met Jaap Röell,

Graag nodigen we alle leden- en niet leden, en iedereen die belangstelling heeft voor kunst en haar historie in Utrecht, uit voor de speciale podiumavond a.s. vrijdag
 
Extra Podiumavond vrijdag 23 februari
'Enkele schetsen uit de historie van Genootschap Kunstliefde'
Van Margaretha Boellaard t/m het Centraal Museum
 
Jaap Röell, voormalig voorzitter Kunstliefde, recensent hedendaagse kunst en kunstondernemer KuuB Ruimte voor Kunst en Cultuur
 
Jaap Röell neemt ons mee in de geschiedenis van Kunstliefde, een wervelende geschiedenis van een van de oudste kunstenaarsgenootschappen die ons land kent.
 
Opgericht in 1807 vervulde Kunstliefde tot op de dag van vandaag een belangrijke rol in het Utrechtse kunstleven. Met name de laatste jaren heeft Kunstliefde zich weer ontwikkeld tot een hedendaags platform en presentatieruimte voor beeldende kunst in Utrecht van betekenis. 
 
Met projecten als UtrechtDownUnderDe Belofte voor jonge kunstenaars, de Atelierroute Utrecht, een breed tentoonstellingsprogramma en samenwerkingen in de hele stad, heeft Kunstliefde een belangrijke plaats ingenomen tussen galeries en musea. Kunstliefde biedt een podium voor kunstenaars uit de stad en daarbuiten, voor gerenommeerde kunstenaars, jong talent en alles daartussen, met speciale aandacht voor kunstenaars die werkzaam zijn in Utrecht en/of afstuderen aan de HKU. 
 
Jaap Röell schrijft al jaren over Kunstliefde en is een begenadigd verteller. Zijn liefde voor Kunstliefde is niet opgehouden na zijn vertrek als voorzitter. 
 
Deze avond zal o.a. gaan over de betekenis van Kunstliefde voor de stad en;
  • Mejongvrouwe Margaretha Cornelia Boellaard (1795 - 1872) en haar relatie met Kunstliefde
  • Een internationale tentoonstelling in het Gebouw voor Kunst en Wetenschappen, 1894; de moeder aller Utrechtse tentoonstellingen?
 
Een boeiende en interessante Kunstliefde-avond voor leden en niet-leden, voor iedereen die geinteresseerd is in de wortels en de ontstaansgeschiedenis van Kunstliefde en kunst in de stad Utrecht.
 
Ook is de tentoonstelling 'SHAMELESS' nog te bekijken, concept Nienke Jorissen en Marin Hondebrink (deelnemers Belofte 10 en Belofte 12, beiden kunstenaarslid)
 
 
Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis / Entree via de Lange Jufferstraat

meer nieuws
Aanmelden voor digitale nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
activiteiten